Qué estás buscant?

Projectes i Activitats del Centre d'Educació

Projectes i Activitats de Escola AREMI

 

PROJECTE COMÚ DE LECTURA

Coordinat pel CRP del Segrià, el Projecte comú de lectura te com a finalitat realitzar diferents pràctiques educatives adreçades a la construcció de la narració personal i pròpia, l’enriquiment del lèxic, i el foment del gust per la lectura, en el marc del treball cooperatiu.

Lectures :

PCL Alícia al país de les meravelles - Curs 2013-2014
PCL Pinotxo - Curs 2014-2016

Les actuacions referides a aquest projecte suposen la realització d'activitats individuals, col·lectives i/o amb agrupaments flexibles, i contemplen la diversitat de necessitats que presenta tot l'alumnat del centre.

La Xarxa de biblioteques escolars de les comarques de Lleida, juntament amb el CRP, van organitzar el concurs “Saludem al Pinotxo”. En data 8 de juny, la nostra escola recull el premi als Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament, com a guanyadora en la categoria d’ingeni i originalitat.

Lectura en Comú Lectura en Comú Lectura en Comú 

Lectura en Comú Lectura en Comú Lectura en Comú Lectura en Comú 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROJECTE  JARDÍ SENSORIAL I HORT

Projecte emmarcat en el programa Agenda 21 Escolar  de Lleida.

L'Agenda 21 Escolar és un programa que vol facilitar la implicació dels centres escolars en l'ambiciós projecte planetari de construir un món més sostenible, començant per la intervenció en el nostre entorn més immediat.

El CE AREMI participa d’aquest programa des del curs 2012-2013,.

El jardí sensorial ha estat dissenyat per estimular els sentits i per a que sigui accessible a tot l’alumnat. És un espai enjardinat que ofereix experiències sensorials molt riques i facilita el desenvolupament i manteniment d’habilitats físiques i cognitives, a través de la interacció amb el medi.

L’hort aporta experiències gratificants i enriquidores adaptades a tots els nivells i interessos de l’alumnat, amb el qual, aquest pot aprendre continguts curriculars, dins un marc pràctic, vivencial i manipulatiu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROJECTE D’ESTIMULACIÓ SENSORIAL

L’estimulació sensorial, des de l’estimulació basal, ocupa un lloc prioritari en el marc del projecte del nostre Centre, tenint en compte les necessitats de l’alumnat amb pluridiscapacitat.

I és des de l’estimulació basal, entesa com un concepte d’intervenció globalitzada, que l’estimulació sensorial afavoreix la interacció amb el medi a través de l’estimulació dels sentits, generant experiències a l’alumnat a través de la percepció de les diferents sensacions. Contribueix a millorar les capacitats cognitives, la comunicació, i a adquirir un aprenentatge mitjançant el descobriment.

El CE Aremi participà en el projecte d’equipament d’aules multisensorials. L’any 2010 se li concedeix gràcies a la campanya impulsada des de la Fundació Solidaritat Carrefour amb Confederación ASPACE

Des del curs 2010-2011 disposem d’una sala multisensorial “Snoezelen”, un espai d’estímuls controlats, i interactius on l’alumne experimenta un estat de relaxació, calma i benestar en un clima de seguretat i protecció.

Estimulació Sensorial Estimulació Sensorial Estimulació Sensorial Estimulació Sensorial 

Estimulació Sensorial Estimulació Sensorial Estimulació Sensorial Estimulació Sensorial 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROJECTES ANTERIORS

El Centre d'Educació, per tal de satisfer les necessitats educatives que plantegen els alumnes, ha desenvolupat i desenvolupa projectes en diferents àmbits

AJUDES TÈCNIQUES

L'any 2003, el Departament d'Educació va adjudicar la realització del Pla Estratègic presentat pel Centre d'Educació sobre l'àmbit als ajuts tècnics relacionats amb l'autonomia, la comunicació i l'accés a l'escriptura i al currículum.

TAC

  • Projecte d’Innovació 2009-2011-Competències comunicatives amb TAC i Sistemes Alternatius i Augmentatius de Comunicació (SAAC) per aprendre de forma significativa, conèixer i interactuar amb l’entorn i garantir la participació social a alumnes amb NEC derivades de greu discapacitat motriu.  Departament d’Ensenyament.
  • Projecte d’Innovació 2006-2009-Creació de materials informàtics per a facilitar l’accés al currículum propi d’alumnes que presenten necessitats educatives específiques secundàries a  discapacitat motriu greu i d’altres discapacitats associades,  per a possibilitar l’escriptura activa i altres aprenentatges funcionals, en el marc d’una perspectiva habilitadora. Departament d’Ensenyament
  • Premios Romper Barreras: Juny 2009. El Centre d'Educació presenta un treball que porta per títol "Tecnologia para todo", als premis Romper Barreras que convoca les empreses Toshiba i B&J Adaptaciones.   (https://www.youtube.com/watch?v=AhJrZN4n6FY)
  • Concurs d'Informàtica Ciutat de Lleida:
    • Edició 2008. "Aprenc amb l’ordinador" i "Aprendre amb l’ordinador quan hi ha necessitats educatives especials", presentats per Lola Maté i Miquel Gatell, del Centre Aremi.
    • Edició 2006. El jurat ha fet constar en acta una menció i premi especials al Centre AREMI per la tasca i l’esforç dels tècnics i tècniques que han desenvolupat la Pàgina web del Centre AREMI.
  • Projecte - 2009: Accés a les tecnologies de l’aprenentatge i la comunicació –TAC- a partir de l’ús de perifèrics i altres ajuts tècnics per a la utilització de l’ordinador amb alumnes amb greu discapacitat motriu i necessitats educatives específiques quant a la mobilitat, la comunicació i l’autonomia. Finançat per Fundació Auris 4
  • Projecete-2003: Utilització i aplicació d'ajudes tècniques per a la comunicació augmentativa i l'escriptura, orientat a la millora de la qualitat de la comunicació de persones afectades de Paràlisi Cerebral i/o discapacitat motriu. Finançat per Fundació Auris 4 

 

PROGRAMA EUROPEU - COMENIUS

Durant els cursos 2011-12 i 2013-14 el CE AREMI participà en el Projecte Comenius, “Enabling the participation of pupils with severe and profound learning difficulties in the curriculum, the life of the school and the wider community” - “Promoure la participació dels alumnes amb dificultats d’aprenentatge i pluridiscapacitat, en el currículum, l’escola i la societat”, dins el marc de les activitats dels Programes d' Aprenentatge Permanent de la Unió Europea (PAP). Conjuntament amb escoles de  Bèlgica, Regne Unit, Alemanya, Xipre i Noruega. 

Enllaç al bloc de l'ESCOLA

comparteix...
Últimes notícies
Donem la benvinguda a l’any 2022 amb l’esperança que aquest any sigui veritablement millor que l’anterior. El Covid el vencerem entre tots. Amb compromís i responsabilitat. Amb fermesa i amb la convicció de què tots i cadascú de nosaltres en som...Llegir més
L’Associació AREMI tanca el 2021 amb la posada en marxa d’un nou servei GRATUÏT de préstec de productes de suport a TOTA la ciutadania... Llegir més
A l’Associació AREMI hem preparant un calendari on els dotze mesos de l’any estan il·lustrats per una fotografia de persones usuàries de l’entitat amb responsables dels 12 restaurants de Lleida seleccionats. Els restaurants participants col·laboren tambéLlegir més
Una altra ocasió per mostrar-vos la solidaritat amb què un any més hem estat afortunats. Parlem de la Fundación ONCE, una entitat extraordinària tant amb les seves persones usuàries, com per altres entitats que com ells...Llegir més

El nostre Facebook

Visita el nostre Youtube