Qué estás buscant?

Projectes de la Fundació AREMI

 
Seguint els preceptes que estan recollits als nostres estatuts actualment estem desenvolupant els següents projectes:
 
 
RECERCA DE RECURSOS I SENSIBILITZACIÓ
 
Per tirar endavant la nostra activitat ens nodrim de recursos públics i privats. Ens presentem a totes les convocatòries obertes, tant d'entitats públiques com privades. En el mateix sentit a la Fundació AREMI treballem per buscar suports econòmics, donacions i patrocinis, de particulars i empreses. Sempre des de la informació i la sensibilització sobre la manera de ser i les necessitats de les persones amb Paràlisi Cerebral i Discapacitats Similars.
 
 
APARTAMENTS TURÍSTICS AL PIRINEU
 
Estem treballant en un projecte que suposa un autèntic repte: A partir d’una casa situada en un poblet pintoresc de la Vall Fosca, una donació d'una particular compromesa i solidària amb el nostre objectiu, estem fent les reformes i modificacions per destinar-la a apartaments turístics absolutament adaptats. Uns espais que es posaran a disposició de les famílies oferint-los-hi la possibilitat de gaudir de vacances al Pirineu, amb la tranquil·litat de tenir tot l’espai condicionat perquè l’experiència sigui absolutament satisfactòria per a tots els membres de la família.
 
 
COL.LABORACIONS AMB ALTRES ENTITATS
 
Millor explicar-ho amb un exemple: Fem una activitat inter generacional amb el Casal d’Avis de Balàfia de la Fundació La Caixa, es realitzen anualment tres o quatre trobades i fem activitats conjuntes coincidint amb festes i diades tradicionals; la castanyada o la diada de Sant Jordi, són dues mostres d’aquesta manera lúdica de compartir espai amb les persones grans i les famílies del barri, en aquest cas de Balàfia que és on es troba la Residència AREMI.
 
Estem oberts a estudiar totes les propostes que ens arribin perquè ens encanta compartir, experimentar i normalitzar les nostres vides.
 
 
ESDEVENIMENTS AMB I PER LA CIUTADANIA
 
Esdeveniments que tenen la doble finalitat de recaptar fons visibilitzant el col.lectiu de les pesrones amb Paràlisi Cerebral i discapacitats similars. Es fa un esforç perquè els destinataris de les accions que es promouen siguin força heterogenis per transmetre els nostres valors i la nostra tasca a sectors molt diversos. Anualment s'organitza:
 
- Torneig de Tennis AREMI al Club Tennis Lleida. Torneig intergeneracional de dobles. Anual. 
- Calendari Solidari AREMI. Cada any s'escull una temàtica que sigui el fil conductor de les fotos que protagonitzen persones del nostre col.lectiu amb la temàtica escollida. Anual
- Curses Infantils de Bombers a benefici d'AREMI. segon any que s'organitza un esdeveniment infantil. inclusiu i divertit on es fomenta l'esport, no cometitui associant-hi uns valors transversals que en fan una cursa única. 20 d'abril de 2024
- Caminada amb Mascotes de Lleida. Natura, esport, salut, accessibilitat... sense deixar la mascota a casa. Un passeig per l'Horta de Lleida que tindrà lloc el 5 de maig (més informació properament)
 
RESPIR FAMILIAR
 
En l'any en curs a la Fundació se li han denegat els ajuts amb els que tradicionalment havia estat dotada l'entitat. A càrrec del 0,7% de l'IRPF del departament de Drets Socials, es podia oferir a les famílies i a les persones usuàries dels nostres serveis, un espai de descans i de desconnexió. Una experiència on cadascú gaudeix d'un espai propi, la persona cuidadora principal es beneficia d'unes estones on aquesta responsabilitat es delega als professionals que contractem a la Fundació. El noi o noia usuària també fa activitats amb una altra persona canviant rutines i vivint experiències diferents.
 
En considerar-lo un programa prioritari pel benestar de les persones a les quals atèn l'Associació AREMI, principalment al Centre d'Educació i al Centre Ocupacional, el patronat de la Fundació, per unanimitat, ha decidit seguir apostant per aquest programa malgrat haver-ne d'assumir una part molt important la Fundació.
 
 
ESPLAI D'ESTIU
 
El Centre d'Educació AREMI, com totes les escoles, finalitza les classes la tercera setmana de juny. Des d'aleshores i fins que comença un nou curs, els infants i adolescents alumnes de l'Escola, no tenen opcions de lleure adaptat a les seves característiques. Tampoc estimulació ni fisioteràpia. 
 
L'Associació aposta per oferir un servei d'esplai d'estiu, amb una programació atractiva que cobreixi l'horari diürn, per tant amb el dinar inclòs. En un espai ubicat a la Residència AREMI s'ofereix a les famílies una graella d'activitats estimulants i divertides per passar part de l'estiu en actiu i amb els companys d'Escola. 
 
No es compta amb finançament públic per fer aquesta activitat. En reunió de Patronat s'acorda que la Fundació Privada Aremi donarà suport econòmic a aquesta iniciativa.
 
 
 
 
 
 
comparteix...
Últimes notícies
Amb l’estiu els nens, nenes i adolescents de la nostra escola ja han començat les merescudes vacances. Toca descansar, malgrat el nostre alumnat seguirà fent unes tasques que els i les professionals del nostre centre d’educació els hauran recomanat fer Llegir més
En l’àmbit d’actuació de discapacitat o transtorn mental, la nostra entitat es va presentar a la convocatoria emb un projecte adreçat a tota la comunitat: el BAPS Banc de productes de suport. Un servei totalment gratuït que cobreix les necessitats vitals Llegir més
Amb la col.laboració del Col.legi de Veterinaris de Lleida, hem organitzat una Caminada per l'Horta de Lleida en la qual s'ha convidat a la ciutadania a què en particicipéssin, tant si tenien mascota com si no! Hem caminat sis quilòmetres i mig, Llegir més
Dissabte 20 d’abril hem estat col·laborant amb l’Associació Cultural i Recreativa dels Bombers de Lleida, l’ACRBLL, en l’organització d’unes curses molt especials perquè estan pensades per unir els valors d’inclusió i solidaritat a l’esport infantil. Llegir més

El nostre Facebook

Visita el nostre Youtube