Qué estás buscant?

Què fem

 

              

                   Som una entitat lleidatana de professionals, famílies i voluntaris que treballem amb i per a les persones amb Paràlisi Cerebral i discapacitats similars. El nostre projecte cobreix totes les etapes de la vida de les persones amb pluridiscapacitat, amb independència del seu grau d'autonomia.  

L' Associació  AREMI  va néixer el 27 d'abril de 1976. Som una  entitat sense ànim de lucre, que va sorgir per la iniciativa d'un grup de pares i mares, donada la mancança de centres especialitzats a Lleida i comarques en una època en la qual els seus fills eren "invisibles".

L'Associació AREMI fou declarada d' Utilitat Pública  el 2 d'octubre de 1981.

Està inscrita amb el nº 200 al Registre d'Associacions de la Generalitat de Catalunya (CIF: G-25021395)

 

Objectius de l'Associació

La finalitat de l'Associació és l’atenció i el suport a les persones amb necessitats especials, derivades de trastorns en la motricitat, la comunicació, la autonomia i el control de l’entorn, al llarg de totes les etapes de la vida, pel seu desenvolupament personal i social i la millora de la qualitat de vida des d’una perspectiva habilitadora i inclusiva.

Aquests objectius és concreten en:

1.- Proporcionar ajuts i recolzament en els diferents àmbits d’actuació: educació, ocupació terapèutica, rehabilitació, atenció a la salut, us residencial, ...

2.- Fomentar la pràctica d’activitats físico-esportives, lúdiques i recreatives.

3.- Potenciar l’autonomia personal, millorar l’accessibilitat, afavorir i promoure la intervenció comunitària i la inserció social i laboral.

4.- Protegir i defensar els drets individuals i socials i vetllar per garantir l’exercici d’aquests drets.

5.- En general qualsevol activitat que pugui millorar la qualitat de vida de les persones amb necessitats especials.

 

Àmbit d'actuació

Les funcions de l'Associació AREMI s’exerceixen majoritàriament a Catalunya, i especialment, al territori de les comarques de Lleida.

 

Els nostres valors

Som professionals especialitzats en l'atenció a persones amb grans necessitats de suport, som positius, optimistes, empàtics, propers... i així ens comporten sempre, perquè ens importen les persones, defensem la dignitat i les capacitats del col·lectiu pel qual reivindiquem una ciutadania plena amb una forta empenta en innovació social.

Treballem per garantir els drets de les persones  amb grans necessitats de suport encarant el seu futur amb esperança, il·lusió i confiança.

 

El nostre abast

Formem part de la Federació de persones amb Paràlisi Cerebral i Pluridiscapacitat de Catalunya FEPCCAT amb quatorze entitats membres. 

En l'àmbit estatal som part de la  CONFEDERACIÓN ASPACE  que suposa ser part de la xarxa associativa més gran de la Paràlisi Cerebral. 20.433 persones associades, 5.322 professionals i més de 1.700 voluntaris i voluntàries en 80 entitats amb 230 centres  d'atenció directa.

A Lleida com a entitat específica en l'atenció a les persones amb Paràlisi Cerebral, som els únics.  

Com a portaveus del col.lectiu ens agrada participar activament en trobades, col·loquis, jornades per visibilitzar i normalitzar les persones amb Paràlisi Cerebral i discapacitats similars. Participem en fòrums, fem sessions informatives a col·legis, instituts i Universitat. Formem part del teixit social i associatiu de Lleida participant en consells municipals i de barri.

Som membres de  FESALUT  entitat lleidatana que aglutina organitzacions relacionades amb la salut.

 

 

 

 

 

 

 

                             

                                        

 

 

 

 

 

 

 

 

comparteix...
Últimes notícies
Poques persones com ella han vist créixer la nostra Associació i han estat part d’aquest creixement imparable cap a la millora de la qualitat de vida i el respecte dels drets del col·lectiu que representem: Les persones amb Paràlisi Cerebral i Llegir més
Estem gaudint d'un principi d'any molt polífic en esdeveniments que diverses persones i entitats del territori organitzen a benefici d'AREMI. Ens agrada molt i ens il.lusiona que es promoguin accions en les quals, d'una banda ens permetin visibilitzar Llegir més
Hem començat l’any amb molt bon peu. Amb tots els bons propòsits de cara a l’any que comença, hi afegim tres notícies d’especial importància per al nostre sector. D’una banda s’avança amb la Llei del Tercer Sector, Llegir més
Gràcies a la FUNDACIÓ INOCENTE, INOCENTE i a la seva convocatòria de 2023 d’Ajuda a Projectes Assistencials, hem pogut incrementar els dispositius i materials tecnològics específics que permeten la participació activa de l’alumnat i milloren les seves capLlegir més

El nostre Facebook

Visita el nostre Youtube