6 d'octubre. Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral

L’Il·lm. Sr. Fèlix Larrosa, alcalde de Lleida, juntament amb altres autoritats de la ciutat, ens ha acompanyat en l’acte de commemoració del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral que hem avançat al dia 3 d'octubre.
Hem parlat d’envelliment, l’eix de la campanya d’aquest any 2024. Des de l’Associació AREMI hem demanat més recursos per fer front als reptes de l’envelliment de les persones amb Paràlisi Cerebral i alhora, fent tots i totes una rotllana, hem volgut posar en valor la tasca, altament especialitzada, de donar una atenció de qualitat a les persones usuàries en tot el seu cicle de vida. Una rotllana que ha simbolitzat l’atenció integral amb que l'Associació cobreix totes les etapes de la vida de cada persona usuària. El cercle l’han fet persones usuàries, famílies, autoritats i amics de l’entitat davant la residencia AREMI
Per parlar, més concretament, de què suposa l’etapa d’envelliment en persones amb Paràlisi Cerebral, diferents persones de l'entitat, han llegit un manifest que ha posat de relleu les principals preocupacions de les persones en aquest moment de la seva vida. Aspectes com la manca de finançament adequat a les necessitats reals, la revisió de la cartera de serveis amb ràtios més reduïdes, la posada en marxa de noves propostes en models d’atenció durant l’envelliment i dades com que, segons l’OMS, les persones amb Paràlisi Cerebral comencen a envellir molt més aviat que les que no tenen cap discapacitat han estat les demandes reflectides al Manifest.
Segons la presidenta de l’Associació, Ma Mercè Batlle “Necesitem més professionals i més places per aconseguir que l’atenció estigui centrada i adaptada a cada persona usuària i no com és fa fins ara, que és cada persona que s’ha d’adaptar als serveis que ofereix l’administració a través d’entitats com la nostra” afegint que “els primers signes d’envelliment d’una persona amb Paràlisi Cerebral apareixen als 35 anys, si no abans, molt més aviat que les persones sense discapacitat. Es necessari doncs, dissenyar programes per previndre i detectar l’envelliment des dels principis de la vida independent”.
El manifest ha posat en evidencia una dada clau per a la reflexió com a societat: les mares son les principals cuidadores de les persones amb Paràlisi Cerebral i 1 de cada 4 dones deixen la feina per cuidar.
Una visita a l’interior de la Residència i un refresc al pati han conclòs la commemoració que hem fet a l’Associació AREMI en motiu del dia de la Paràlisi Cerebral.